Olyan érdekesen működnek emberek. Adódik egy kimondottan előnyös lehetőség, és mégis megtaláljuk benne, hogy mi a hiba. De ezzel nem tudunk mit tenni, ilyenek vagyunk. Vegyük ezért most alaposan vizsgáljuk meg a Babaváró hitelt. Nézzük meg mi az, ami esetleg tényleg nem jó benne!

Kell a gyermek

Már az is kiveri egyeseknél a biztosítékot, hogy azok kaphatják meg ezt a hitelt, akik vállalják, hogy 5 éven belül születik egy gyermekük. De ez olyan feltétel, amelyet nem lehet megkerülni. Vitatkozni lehet, hogy ez miért jó, vagy éppen nem az, de ettől még nem fog változni. Az állam célja, hogy növelje az újszülöttek számát. És erre pedig az egyik legjobb motiváció a pénz.

Csak azért nem érdemes gyermeket vállalni, hogy kedvezményes 10 millió forint hitelt vehessünk fel. Viszont ha amúgy is családalapítás előtt állunk, akkor jó lehetőség.

Gyermek nélkül többet kell fizetni

Teljesen jogos. Hogyha nem születik meg a baba 5 van belül (ami a kedvezményes hitel feltétele), akkor vissza kell fizessük az addig meg nem fizetett kamatokat, és onnantól piaci kamatozású hitellé változik. Azaz mit is veszíthetünk ezen? Igazság szerint nem sokat. Ha nem lenne ez a lehetőség és mi mégis hitelt szeretnénk felvenni, akkor alapból is ilyen lenne a hitelünk. Az egy összegben visszafizetendő kamatok, viszont kellemetlen perceket okozhatnak.

Ha az átalakított hitel nem tetszik, akkor még mindig él a hitelkiváltás lehetősége. A legegyszerűbben az ideális hitelt úgy tudjuk megtalálni, hogy használjuk a hitel.hu oldal kalkulátorát. Egyszerű, gyors és több mint 350 ajánlatot hasonlít össze nekünk másodpercek alatt. Kár lenne kihagyni ezt a lépést, hiszen sok pénzt jelenthet.

Korhatárt is megszabtak

Ez megint egy olyan szabály, ami már az elejétől fogva kommunikálva volt. Tudjuk, hogy a mai világba nem ritkaság, hogy valaki 40 év felett vállal gyereket, de még mindig nem ez az átlagos. Akik mégis ilyen korban vállalnak gyermeket, azok élhetnek a Családi Otthonteremtési Kedvezmény adta lehetőséggel is, amely szintén akár 10 millió forint is lehet. Ráadásul arra egy forintot sem kell visszatörleszteni.

A legtöbben zömében ezekkel a kritikákkal élnek. Talán most ezeket sikerült tisztába tenni. Hogyha még mindig van kérdésed, vagy keresed a legjobb megoldást számodra, akkor keress fel minket! Mi legjobb tudásunk szerint segítünk Téged.