Lassan két hónapja tud a magyar lakosság felvenni a Családvédelmi Akcióterv keretein belül Babaváró hitelt. A feltételek mesések, és nincsen benne semmi kiskapu. A feltételek tiszták és világosak. Mi lehet akkor a probléma? Az, hogy mégsem olyan egyszerű megigényelni, mint gondolnánk. Van pár olyan gyakorlati kérdés, amely miatt akár el is eshetünk a babaváró hiteltől. Nézzük a részleteket!

Alap kizáró okok

Nagyon hosszan nem ecsetelnénk, hogy kik azok, akik nem jogosultak a Babaváró hitelre, de az alapokkal legyünk tisztában. Nem kaphatjuk meg, ha a házaspár hölgy tagja betöltötte a 41. életévét, vagy még nem a 18-at.

Az első probléma

Úgy tűnik, a bankok nem számítottak arra, hogy a babaváró hitel igénylésénél sokat fognak találkozni kismamákkal lesz dolguk, akik a várandósság alatt táppénzen is lehetnek. A táppénzt ugyanis a pénzintézetek többsége nem számítja be jövedelemként a hitelkérelemnél, emiatt akár ugorhat a hiteligénylés, vagy kevesebb összeg járhat, mint amennyit szeretett volna felvenni az adott házaspár/család.

KHR lista

Igen ez az elsőre esetleg ismeretlen szó a köznyelvben „bárlista”-ként van jelen. A lényege ugyanaz, ez egy negatív adósminősítéssel foglalkozó lista. Vagyis aki rajta van az a bankok szemében nem hitelképes. Mivel a Babaváró hitel (már csak a nevéből is adódóan) egy hitel, ezért aki nem hitelképes, az nem juthat hozzá. Így hogyha Te szerepelsz a KHR listán, akkor ne is próbálkozz meg felvenni a Babaváró 10 milliót. Csak kudarcélmény lenne.

Az iratok

Ahogy minden hitelfelvételnél itt is az iratok jelenthetnek némi fennakadást. Sajnos sokan nem ellenőrzik, hogy érvényesek-e még az okmányai. Ide tartozik a személyi igazolvány is, amelynél jellemzően nem szokott probléma lenni, de ha mégis, akkor rendkívül idegesítő. Amennyiben a házaspár hölgy tagja terhes, akkor a terhes kiskönyvet is mindenképpen vigyük magunkkal. A jövedelem igazolásra is kiemelt hangsúlyt fektessünk!

Összegezve ezek azok az okok, amelyek miatt meghiúsulni, vagy csúszni szokott a Babaváró hitel felvétele. Te ne tartozz közéjük, inkább keress fel minket! Mi vagy megspóroljuk Neked a kellemetlenségeket, vagy pedig gyorsabban és hatékonyabban a pénzhez juttatunk