Érdekes hírekre lettünk figyelmesek a napokban. Bár mi korábban is felhívtuk a figyelmet a Babaváró hitellel kapcsolatban minden részletre, de sajnos úgy látszik nem voltunk elég hatékonyak. 🙁 Most máshogy lesz, hiszen a 2 legnagyobb nehézségre hívjuk fel a figyelmet. Vannak, akiknek ez sokat fog segíteni.

Jelenleg is van hitel

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy a Babaváró hitel az hitel, és nem egy sima állami támogatás. Éppen ezért a hitelfelvételnek meg kell felelni. Ilyen például, hogy ne szerepeljünk a KHR listán (a köznyelvben még mindig „bárlistaként” emlegetik). Valamint meg kell felelni a JTM szabályzatnak is. Ez egy olyan mutató, amely azt adja meg, hogy egy adott keresetnél, annak mekkora részét lehet hiteltörlesztésre fordítani. Ha a Babaváróért folyamodó, hitellel egyébként is rendelkező emberek jövedelme már nem bír el további terhelést, a 10 milliós hitel nem jöhet szóba.

A bankok a hitelért folyamodó házaspár jövedelmét összevonva, vagyis együtt veszik figyelembe. A bankok maximum 50%-ig terhelhetik a család összjövedelmét, de ennél szigorúbb feltételeket is megadhatnak a bankok, például 30-40%-os terhelhetőséget. Jellemzően ez az alacsonyabb keresetnél fordul elő.

A munkaszerződés

Nehézségbe ütközhetnek, akik határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek. Mivel őket a munkáltatójuk a szerződés lejártával el is küldheti. Ez pedig a bankoknál elég nagy kockázatnak minősül. Éppen ezért a bankok óvatosságból külön kikötéseket tehetnek a hiteligénylésükkor.

Ugyan adnak hitelt, akinél legalább már egyszer volt szerződéshosszabbítás, vagy akinek még minimum 6 hónap van hátra a szerződése lejártáig. Gondot jelent az is, ha a házaspár vagy közülük az egyik fél külföldön vállal munkát. Az igényléshez ugyanis a bankok feltételei szerint szükséges, hogy legalább 180 napos hazai munkaviszony legyen az igénylő mögött.

Igazság szerint ezekre a dolgokra mindenképpen érdemes odafigyelni. Senkinek nem kívánjuk, hogy beleéli magát a Babaváró hitelbe, aztán pedig koppon marad. Éppen ezért keress meg minket! Mi fixre megmondjuk, hogy hol és milyen lehetőségekkel jársz a legjobban,