Lassan már tényleg naponta derülnek ki újabb fejlemények a babaváró 10 millió forintról. Szinte mindenki erről kérdez. Folyamatos a tervezgetés. Nos, most egy újabb hírrel szolgálunk azoknak, akik valamilyen formában terveznek ezzel a hitel lehetőséggel. Gyere, és tarts velünk!

A babaváró hitel lényege

Ahogy azt már oly sokan tudják az állam eltökélt szándéka, hogy hazacsábítsa a külföldön dolgozó fiatal magyarokat. Emellett pedig szeretné, hogyha lakosság növekedne, vagyis sok baba szülessen. És hogyan lehet motiválni az embereket a legjobban? Pénzzel.

Elvileg erre hivatott a Családi Otthonteremtési Kedvezmény is, ahol (milyen érdekes) szintén akár 10 millió forintot lehet kapni, a feltételek teljesülése esetén.

De most az állam erre rátette még egy lapáttal, és itt a Családvédelmi Akcióterv, és azon belül is a Babaváró 10 milliós hitel.

A legfontosabb tudnivalókat itt találod, de azért zanzásítva az alábbiak a részletek: Minden 18 és 40 év közötti hölgy igényelhet akár 10 millió forint kamatmentes hitelt, amelynek a havi törlesztése nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A folyamatos törlesztést 3 évig lehet szüneteltetni az első gyermek születésénél. A második érkezésekor elengedik a tartozásunk 30 százalékát, míg a harmadaik baba esetén a teljes tartozást. De hol tudjuk felvenni a hitelt?

Ezek a bankok jeleztek

Ahogy a fent leírtakból is kiderül, nem az állam utalja nekünk a pénzt, hanem bankoknál lehet majd felvenni. De vajon mindegyiknél? Egyelőre nem. Mi az alábbi híreket hallottuk:

Az MKB Bank, és az OTP már garantálta, hogy náluk lesz lehetőség ilyen kölcsönt felvenni. Az Erste Bank, és a Budapest Bank elmondásuk szerint már folyamatosan dolgoznak a részleteken. Amint több fejlemény lesz, azonnal fognak rá reagálni.

A K&H Bank, és a Raiffeisen Bank pedig tanulmányozza ezen hitelek feltételeit, és utána hoznak végleges döntést.

Ahogy ebből is kiderül nem lesz monopol helyzet ennél a Babaváró Hitelnél, vagyis továbbra is érdemes lesz a hitel.hu kalkulátorát használnod. Sőt, keress fel minket! Segítünk eligazodni az egyre több állami támogatás között.