Már kevesebb mint egy hónap, és indul a nagy kaland. Elérkezik 2019 július elseje, és kezdetét veszi a Családvédelmi Akcióterv, ezen belül a lakosság által leginkább várt Babaváró 10 millió hitel. Így a célegyeneshez közeledve, érdemes megnézni, hogy melyek is a legfontosabb tudnivalók ezzel kapcsolatban. Tarts velünk.

  1. Nem mindegy milyen idősek vagyunk!

Fontos tudni, hogy a házaspár hölgy tagja tudja igényelni a Babaváró 10 millió forintot. Az ő kora döntő tényező egy ilyen hitel igénylésekor. Konkrétan idősebbnek kell lennie, mint 18 év, de fiatalabb, mint 40. Így tehát hiába vállalna valaki gyermeket 40 éves kor felett (ami egyébként jellemző mostanában), ő sajnos nem tarthat igényt erre.

  1. Mekkora összeget igényelhetünk?

Bár nagyon sokan csak a 10 millió forintban gondolkoznak, azért ez nem fedi a teljes valóságot. Tény, hogy a felvehető hitel maximuma, csakúgy, mint a CSOK-nál 10 millió forint. Viszont, ha nem szeretnénk, akkor nem kell ekkora összeghez folyamodnunk. Kevesebbet is van lehetőség megigényelni.

  1. Elég csak a megfelelő kor az igényléshez?

Nem. Természetesen már feltételeknek is meg kell felelni. Ez egy ugyanolyan hitel, mint bármelyik másik. Ugyanúgy bankoktól igényeljük, és ugyanúgy át kell esni a hitelátvilágításon, mint minden más esetben. Itt mindössze az a különbség, hogy nem kell fedezetet adnunk, mert ezt az állam vállalja. Ugyanúgy, ahogy a kamatfizetést is.

  1. Melyek az előnyei?

Az első, hogy a havi törlesztés semmiképpen nem csúszhat 50 ezer forint fölé. Ez, és az, hogy kamatmentes a hitel, olyan előny, amellyel egyik piaci hitel sem versenyezhet. Ráadásul az első gyermek születése után 3 évig nem kell törleszteni. A második gyermek megszületésekor ugyanez történik, csak a tartozásunk 30%-át elengedi pluszban az állam. A harmadik gyermek megérkezésekor pedig a teljes tartozásunkat kifizeti helyettünk az állam.

Nagyjából ez volt az a 3+1 pont, amelyet mindenképpen tudni kell ahhoz, hogy elkezdhess tervezni a Babaváró hitellel. Viszont a szakemberek segítsége most fontosabb lehet mint valaha, mert nehéz ennyiféle támogatást és hitelt összeegyeztetni. Éppen ezért keress fel minket! Mi mindenben segítünk neked, hogy a legjobban járj.