Állandó olvasóink tudják, hogy nagyon szeretünk számolgatni. Mivel pénzügyi témában írunk, ezért elengedhetetlen, hogy ne csak a tényekkel legyünk tisztában, hanem a matekkal is. A Babaváró hitel hozza, amit elvártunk tőle, nagyon nagy a roham. Éppen ezért most nézzük meg a Babaváró hitel számokban!

0:

Egészen pontosan 0 forint kamatot kell fizetni erre a hitelre. És ez így is marad a hitel lejáratáig, hogyha 5 éven belül megszületik az első baba.

Pontosan 0 fedezetet kell nyújtani. Az állam magára vállalja a kamatok mellett a fedezetet is.

1:

Ehhez a számhoz több érdekesség is kapcsolódik. Először is 2019 július elsejétől lehet megigényelni ezt a kedvező hitelt.

Ezen felül sokan úgy gondolják, hogy a babaváró hitelt akkor éri meg felvenni, hogyha 3 gyermekünk lesz. Nos, ez nem így van. Már ha egy gyermekünk születik, akkor is végig kamatmentes hitelt fizetünk vissza, és a gyermek születése után van lehetőség szüneteltetni.

Legalább 1 éves TB jogviszonnyal kell rendelkezzünk, hogy megigényelhessük.

2:

A házaspár mindkét tagjának át kell esnie a banki átvilágításon.

Két gyermek esetén olyan extra kedvezményt kaphatunk, hogy az aktuális tartozásunk 30 százalékát az állam átvállalja.

3:

Amikor a harmadik gyermek is megszületik, akkor az összes fennálló hiteltartozásunk megszűnik, és a későbbiekben egyetlen forintot sem kell visszafizetni.

Pontosan 3 évre lehet szüneteltetni a hitel törlesztését, hogyha megszületett a baba. Erre az első, és a második gyermek születésénél is van lehetőség. A harmadik után nem, mivel akkor megszűnik a hitel, ahogy az előbb is írtuk.

Átlagosan 3 nap alatt jutnak az igénylők hozzá a Babaváró hitelhez.

5:

5 éven belül kell megszületnie az első babának, hogy a hitelünk kamatmentes maradjon.

10:

10 millió forint a maximális összeg, amelyet megigényelhetünk. Eddig az átlagos igényelt összeg 9,7 millió forint, tehát szinte mindenki a maximális összeget választja.

12:

Ha 12 hetes terhesek vagytok, akkor a születendő baba már számít a Babaváró hitel szempontjából

18-41:

Ilyen korúnak kell lennie a házaspár hölgy tagjának.

Igazság szerint ezek a legfontosabb számok, és tények, amelyeket tudni kell a Babaváró hitellel kapcsolatban. Te is érdekelt vagy? Akkor keress fel minket! Mi legjobb tudásunk szerint segítünk Téged.