Ahogy a hét elején megtartottuk a szokásos bemelegítő beszélgetésünket felröppent egy érdekes ötlet. Az tény, hogy mostanában mindenkit a különböző állami támogatások izgatnak igazán. Gyorsan felvenni, és megnézni, hogy mire lehet fordítani. Mi találtunk most egy olyan lehetőséget, amelyet eddig még máshol nem hallottunk. Most meg is osztjuk gyorsan veled, mert sok pénzt érhet.

Röviden a Babváró 10 millióról

Ahogy már korábban is megírtuk a Családvédelmi Akcióterv keretein belül, lehetősége van a fiatal házasoknak (hölgy 18 és 40 év közötti) felvenni kamatmentesen akár 10 millió forintot is. Ennek ráadásul legfeljebb havi 50 ezer forint lehet a törlesztőrészlete. Különböző kedvezmények járnak azután, hogy gyermekeink születnek, egészen eddig, hogy a harmadik gyermek születésénél elengedik a maradék tartozásunkat. A részleteket ebben a cikkben találod.

A lényeg most az számunkra, hogy felvehetünk egy extra kedvezményes 10 millió forintot. Mi most megmutatjuk, hogy hova érdemes ezt a pénzt forgatni.

Alapvetően ez egy szabad felhasználású kamatmentes hitel. Ez azt jelenti, hogy bármire fordíthatjuk. Megmutatjuk a pénzügyileg legjobb megoldást!

Törlessz elő belőle!

Milyen gondolat, hogy a már meglévő hitelünkbe törlesztenénk be az itt felvett összeget? Mivel ez kamatmentes szinte biztosan olcsóbb, mint a már meglévő hitelünk. Pláne, hogyha túl régen vettünk fel drágább hitelt, és eddig valamiért benne ragadtunk.

Nézzük meg számokkal!

Olyan esetet számolunk, ahol több mint 10 millió forint tartozásunk van, hiszen ha kevesebb, akkor csak simán végtölresztünk, és kész. Legyen mondjuk, hogy 20 év maradt a hitelünkből és jelenleg 15 millió forint a tartozásunk egy 7%-os hitelnél. Erre alapesetben kéne fizetnünk 116.294 forintot. Na most ha betörlesztünk ide 10 millió forintot. Innen két lehetőségünk van. Hogyha mind a kettő párhuzamosan fizetjük 116.294 forintot és a plusz 50 ezret. Így 240 hónap helyett csak 51-ig kell a jelzáloghitelt törleszteni.

A másik, hogy ugyanúgy 20 évig fizetjük mindkettőt, de alacsonyabb havi részletekben. Így a hitel meg a Babaváró hitel együtt 50.000 + 38.764 forint, azaz 88.764 forint. 30 ezer forinttal beljebb vagyunk havonta, azaz 7,2 millió forinttal.

És ha használod a hitel.hu kalkulátorát, akkor a hiteledet még olcsóbbá tudod tenni. Érdekelnek ilyen ötletek? Akkor keress fel minket! Mi megtaláljuk az anyagilag legjobb megoldásokat számodra.