Sokan keresnek meg minket olyan kérdéssel, hogy most mit tegyenek? Szeretnének ugyanis lakást, vagy házat vásárolni, és már talán meg is találták az ideális ingatlant. Viszont még nem tudják igényelni a Babaváró hitelt, hiszen arra majd csak 2019 július elsejétől lesz majd lehetőség. Várjanak, vagy cselekedjenek? Érdekes kérdés, éppen ezért egy kicsit bővebben fogunk rá válaszolni.

Röviden a babaváró hitel

Ez egy olyan lehetőség, amelyet 2019 július elseje és 2022 december 31 között tudunk igényelni. Olyan kamatmentes hitelt vehetünk fel, amelyre nem kell ingatlanfedezet. Mind a kamatokat, mind a kezességet az állam magára vállalja. Ennek a feltétele, hogy 5 éven belül szülessen meg a családba egy gyermek. Ha ez nem történik meg, akkor a kamatokat (böntetőkamattal!!) egy összegben vissza kell fizessük, és a hitel is piacivá változik át.

Viszont az első gyermek után 3 évig nem kell hitelt törleszteni, a 2 gyermek születését követően ugyanígy, és a meglévő tartozásunk majdnem harmadát (30%) elengedik. Sőt, a harmadik gyermek megérkezésekor az egész tartozásunk semmivé válik. Ez alapján megérheti várni. Vagy mégsem?

Miért várj?

Mert ez a hitel értelemszerűen olcsóbb, mint egy piaci hitel. Egy gyors számolás a hitel.hu kalkulátorával, és máris láthatjuk. Egy 20 éves 10 millió forintos hitel akár 66 ezer forintunkba is kerülhet havi szinten, míg a Babaváró hitel esetén nem törleszthetünk 50 ezer forintnál többet.

Miért ne várj?

Mert mi történik, ha ebben a minimum 2 hónapban elviszik a kinézett ingatlant az orrod elől. Még egyszer egy olyan ingatlant megtalálni, mint amibe most beleszerettél nagyon nehéz lehet.

Ráadásul, ha most veszel fel hitelt, akkor később is megigényelheted a Babaváró hitelt! És, ahogy ebben a cikkben megírtuk, a felvett összeget betörlesztheted a felvett lakáshiteledbe. Így nem is maradsz le a most megtalált új otthonodról. Egyedül arra kell figyelj, hogy a jövedelmetek elbírja.

Hogyha ilyen jellegű ötletekkel szeretnéd könnyebbé tenni a hitelfelvételedet, akkor keress meg minket! Mi segítünk minden ilyen jellegű kérdésben.