Folyamatosan azt figyeljük, hogy ki mindenki szeretné, ha már július elseje lenne, és megigényelhetné a Babaváró 10 millió forintot. Egyet is értünk, hiszen érdekes kapni az alkalmon, viszont mindenkit szeretnénk figyelmeztetni. Ez egy hitel szabályokkal, és érdemes jól megtervezni, hogy milyen lépéseket teszünk meg. Gyere és tarts velünk!

A Babaváró hitelről

Gyorsan leírnánk egy-két fontos dolgot, amelyet kevesen tartanak még mindig szem előtt. A Babaváró 10 millió forintot 18 és 40 év közötti hölgyek igényelhetik. Ez nem egy állami támogatás, hanem egy hitel (igaz abból talán a legjobb). A havi törlesztés nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A kedvezmény pedig kamatkedvezmény, amelyhez hozzájárul, hogy az első gyerek után 3 évig nem kell törleszteni, a második után elengedik a tartozás 30 százalékát, míg a harmadik után az összes tartozást. És, ami még fontos, de szerintünk kicsit veszélyes is, hogy ez a hitel szabad felhasználású.

Ne tapsoljuk el a pénzt!

A szabad felhasználás mindig veszélyeket rejtegethet önmagában. Hogyha nem tartunk szigorú költségkontrollt, akkor pár 10 ezer forintonként sajnos el lehet szórakozni a pénzt. És ezt senkinek nem kívánjuk. Éppen ezért talán a legfontosabb tanács a babaváró 10 millió forintra, hogy pontosan tervezzük meg, hogy mire fordítjuk a felvett összeget.

Sőt talán a lehető legjobb megoldás, hogy egy új ingatlanhoz használjuk fel. Erre több indokunk is adódik.

Miért vegyünk ingatlant belőle?

Először is az ingatlant később a gyermekeink megörökölhetik. Tehát az értük is kapott pénzt rögtön vissza is forgatjuk. Azt gondoljuk, ez minden szülő számára fontos.

Amennyiben a 10 millió forintra befektetésként tekintünk, akkor egy ideális alap lehet arra is, hogy vegyünk belőle valahol egy házat, lakást és addig bérbe adjuk, amíg nem hagyjuk a gyermekekre.

És a legkézenfekvőbb megoldás, hogyha álmaink otthonát vesszük meg ennek a pénznek a segítségével, ahol nyugodtan neveljük fel a gyermekeket.

Keress fel minket, hogy ehhez hozzá tudjunk segíteni! Ne feledd, mindjárt itt van 2019 július elseje, és akkor indulhat a nagy roham. Addig velünk fel tudsz készülni.