Még mindig meg tudnak a Kedves Olvasók lepni minket a Babaváró hitellel kapcsolatban. Olyan hihetetlen érdeklődés övezi, amelyet már régen tapasztaltunk. Pont ez vezetett oda, hogy most írni fogunk egy-két esettanulmányt, amely megmutatja, hogy milyen esetekben, mennyire éri meg a Babaváró hitel. Tarts velünk!

Miért nem egyszerű kiszámolni?

A Babaváró hitel lényege, hogy mindenféle fedezet nélkül kaphatunk az államtól akár 10 millió forintot is. Ehhez számos feltételnek meg kell felelni. Ilyen például, hogy a házaspár hölgy tagja 18 és 40 év közötti legyen. 5 éven belül meg kell születnie az első gyermeknek. Talán ezek a legfontosabbak, de emellett is akad még számos érdekes feltétel. A részleteket ebben a cikkben megtalálod.

Persze kedvezmények is adódnak, amelyekkel számolnunk kell. Ilyen például, hogy az első gyermek születése után 3 évig felfüggeszthetjük a törlesztést. A második gyermek születésekor szintén, és a tartozásunk 30 százalékát elengedi az állam. A harmadik gyermek esetén pedig a teljes tartozásunkról lemondhatunk, és a továbbiakban egyetlen forintot sem kell utaljunk. Na, akkor számolgassunk!

Mi történik, ha egy gyermekünk lesz?

Ezzel kalkulálni a legegyszerűbb. Azt még nem említettük, hogy a havi törlesztésünk nem lehet több, mint 50 ezer forint.  Tegyük fel, hogy megigényeljük a kamatmentes 10 millió forintot, amelyre az állam adja a fedezetet. Fizetjük a havi törlesztést, legyen 50 ezer forint. Aztán megszületik a babánk, és három évig nem törlesztünk semmit. Majd utána visszafizetjük a hátralevő részt. Pofon egyszerű történet kaptunk 10 millió forintot, és vissza is fizetünk ugyanennyit.

2 gyermeknél már nehezebb a történet

Sok múlik azon, hogy az első és a második gyermek születése között mennyi idő telik el. De tételezzük fel, hogy maximum 2 év telik el a két lurkó születése között. Így alapesetben ugyanúgy zajlik a második gyermek születéséig, mint az előbb leírtaknál. Ezt követően, vagyis amikor a második gyerkőc megérkezik, a meglévő tartozásunk 30 százalékát elengedik. Ez azt jelenti, hogyha mondjuk 2 évig törlesztettünk havi 50 ezret (az összesen 1,2 millió forint), akkor 8,8 millió 30 százaléka marad csak a tartozásunk, konkrétan 6,16 millió forint. 10 millió forintra tehát 7,36 milliót fizetünk vissza. Ez kimondottan szuper lehetőség.

Érdekesség, hogy akkor járunk a legjobban, hogyha az első gyermek minél hamarabb megérkezik, akár egy éven belül, majd utána a második is. Ilyenkor ugyanis kevesebb pénzt tudtunk visszafizetni, és az a bizony 30 százalék még magasabb engedményt jelent.

3 gyereknél igazi „kánaán”

El tudsz képzelni olyan hitelt, amely szerint felveszel 10 millió forintot, visszafizetsz rá 300 ezret és többé semmit? Igaz kell hozzá egy kis szerencse is, de a Babaváró hitellel akár ezt is megoldhatod. Az igénylés egyik feltétele ugyanis, hogy akkor már beszámít a gyerkőc, hogyha 12 hetes terhesek vagytok. Innen fogva fél évig törlesztesz, és utána szépen sorban 3 évenként megszületik ez kisgyermek, és soha többé nem kell ezt a 10 milliót törleszteni. A 3. gyermek után ugyanis minden tartozás megszűnik.

Persze mondhatjuk, hogy jó de nem várunk éppen babát. Szerintünk az sem egy rossz lehetőség, hogy 2-3 év alatt visszafizetünk 1,2-1,8 millió forintot és többé semmit. És akkor még a CSOK-ról nem is beszéltünk.

Amennyiben minden lehetőséget szeretnél kihasználni, amely új otthonhoz segít Titeket, akkor keress fel minket! Mi mindent részletesen megmutatunk Neked, és segítünk az ügyintézésben is.